01.10.2009

"Parteneriat pentru Romania", pa!


Astazi mi s-a intamplat ceva ce nu mi se intampla rar. Mi s-a indeplinit inca o dorinta, si anume: PSD a plecat de la putere! Multumesc Cerului! Pe ultima suta de metri s-a intamplat ceva interesant in guvernarea de 2 bani de care a dat dovada asa-numitul "Parteneriat pentru Romania".
Dupa demiterea domnului ministru Dan Nica de catre domnul presedinte (in opinia mea) , social-democratii s-au maniat si au inebunit ca un taur democarat-liberal cand vede rosul de stanga in fata ochilor iesiti din orbite. Astfel, PSD-ul a suferit o metamorfoza a starii spirituale. Dupa ce ieri, la reuniunea extraordinara a oamenilor de stanga din tarisoara, dl. Geoana si intreg partidul si-au imbunatatit viziunea asupra rezultatului alegerilor pentru presedintie vorbind despre catde rau e acum si cat de bine ar fi cu ei, astazi PSD-eii si-au dat TOTI demisia din Cabinet. Ce bine...ce frumos!!! Voi ati vazut ce a caftit Marinescu politistii care incercau sa-l dea afara din sediul Primariei Capitalei? Alt moment de Cartea Recordurilor pentru politica romaneasca. La numai 2 -3 zile, Coalitia Guvernamentala s-a dus.
Vedeti? Totul e o cafteala... E clar ca Basescu i-a suflat la ureche lui Boc sa scape de Nica de la M.A.I. ca era groasa daca nu frauda alegerile. Si e clar ca e si mai bine pentru PD-L ca tooooooti social-democratii sunt afara din Guvern, in OPOZITIE. Minunat! Superb! De asta avea nevoie Romania acum, in plina criza economica...
Prietene, daca astia nu se inteleg si nu s-au inteles de la bun inceput, de ce a ales PSD sa mearga la guvernare cu oamenii pe care, stim cu totii, ii uraste? Pentru ca a vrut ciolanul! Dar ia ganditi-va: cum ar fi fost daca PSD si PNL ar fi fost de acum 9 luni impreuna, in opozitie? Eu cred ca ar fi cedat psihic pana acum cu totii. Venea Boc sa declare un nimic la Palatul Victoria, dupa o ora Opozitia venea la o conferinta de presa si BOOOM! Toate spusele erau contrazise si totul era ironizat, iar PD-L se zgaria pe ochi. Cred ca tot partidul facea atac cerebral. Exagerez, dar oricum ne-am fi ras non-stop.
Acum, toti "stangacii" o tin in fata pe aia cu fraudatul alegerilor, ca motiv pentru demiterea lui Nica. Boc spusese ca rata infractionalitatii a crescut, dar PSD isi mentine echilibrul si contraataca: "Ba chiar a scazut!" Bineinteles ca se cearta ca doua cete de ciumpalaci care nu ajung la nicio intelegere. Pentru ca ei, prin definitie, sunt DIFERITI. Ma rog... Sa admitem ca ar fi crescut infractionalitatea in timpul lui Nica. E Nica vinovat de aceasta? Nu! E vina "oamenilor legii" care in loc sa-si faca treaba de organe stau si beau bere, mananca gogosi si citesc reviste dedicate adultilor in timp ce isi maseaza burta obeza. Deci, iarasi, prieteni buni, nimic concret in cearta aceasta derizorie a politicienilor.
Dar pe mine ma amuza propunerea de interimari facuta de Boc, cu actuali membrii ai Guvernului(PD-L-ei) :

Ministerul Sănătăţii - Adriean Videanu

Ministerul Agriculturii - Radu Berceanu

Ministerul Mediului - Elena Udrea

Ministerul Muncii - Gheorghe Pogea

Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul - Sorina Plăcintă

Ministerul Educaţiei - Emil Boc

Care sunt criteriile dupa care au fost pusi in functie acesti interimari? Carnetul portocaliu de partid? Cu siguranta nu au pregatirea necesara pentru a asigura bunastarea Guvernului Boc pana se gasesc noi baieti chititi pe treaba, care sa fie capabili de aceasta responsabilitate. Glumesc. Deobicei, in Romania, nu devii ministru pe baza atributiilor. Devii ministru daca stii sa fii "JMecher" (cu "jm" mare), daca stii sa prostesti pe cei multi si daca ai charisma.

Asta e Romania Erei Portocalii. Ne indreptam cu pasi din ce in ce mai repezi spre o destinatie aparent iminenta: mama dracu' .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu