13.09.2010

"Am venit la icoana! Doamne Dumnezeule!"

Romanii(oamenii lui fernando de la Caransebes) s-au dus la Isus sa se calce in picioare.
Odata cu sfintirea catedralei episcopale din Caransebes, unde preafericitul parinte patriarh Daniel a luat parte, smardoii cu pretentie de crestini din meleagurile indragitului manelist fernando s-au desfaurat ca in habitatul lor natural, transformand un lacas de cult intr-o mare de transpiratie, nervi si incultura.
Mii de "evlaviosi" au luat parte la slujba oficiata de domnul Daniel si compania sa de barbosi cu sutana si, dupa ce au primit "lumina sfanta a ortodoxiei", au declansat o aglomeratie periculoasa, ce atenta la siguranta fizica a batranilor din catedrala.
Dupa ce au rositit "Tatal Nostru" si s-au inchinat, s-au rugat si au avut grija de latura spirituala a caracterului lor grobian, baietii fericiti au inceput sa se inghesuia doar ca sa ajunga la o incapere numita "Sfantul Altar", in care, cica, daca intri, faci vreo mare smecherie.
Ca o cireada ceva mai inteligenta decat o capita de fan, oamneii veniti pentru sfintenie si-au dat arama pe fata si au reusit sa se calce in picioare, sa se zbata pentru oxigen si, dupa, sa plece acasa fericiti ca au scapat cu viata din iadul pe care il produsesera, culmea, in biserica.
Ceea ce este interesant e ca o doamna a dezvaluit, pana la urma, in sinceritate angelica, faptul ca nu s-a grabit sa croiasca drum printre oamnei cum zice biblia ca a facut Moise cu Marea Rosie din cauza inculturii, prostiei, lipsei de educatie, ratiune, inteligenta sau cultura. Ci, spur si simplu, datorita chemarii sfinte. Pentru ca, atunci cand s-a apropiat de altar a strigat: "Am venit la icoana! Doamne Dumnezeule!".
Bun.
Stiu, oare, oamenii de la catedrala din Caransebes ca manifestarea lor nu reprezinta nici cat o groapa plina de deseuri chimice in fata dumnezeului lor?
Stiu ca nu au facut decat sa pacatuiasca, injurand, impingand si enerveandu-se in "casa Domnului"?
E rau sa fii inchis intr-o pivnita si sa crezi ca esti liber.
Mai bine le lasi pe cele sfinte, si mai citesti o carte. Asa, o sa devii destul de inteligent ca sa le pricepi si pe cele sfinte.
Ziditorul sa ne ajute. Daca exista.

2 comentarii: