01.03.2011

Lămuriri


Singurul lucru lămurit e albul. Albul s-a lăsat mereu lămurit, pentru că, pur și simplu, albul e geneza. La alb te întorci de fiecare dată, albul este dumnezeul tuturor. Să ne-nchinăm albului, căci este singurul nostru templu sincer!
Este ușor cum, de fiecare când scrii despre cineva, te întorci, ocazional, ocazional ca o erecție, la o foaie nescrisă. Te întorci la alb. Albul este geografia sacră, dar și hierofania lumii noastre.
Impresiile noastre sunt o foaie albă. Tot ce trăim, scriem. Pe foaia albă, toate detaliile sunt tatuate cu patima unui scriitor debutant. Tot ocazional, tot ce am scris pe alb, toate culorile vomate de emoții, se transformă și revin, ca Benjamin Button, la alb. Tot ce nu e alb e prietenesc. Albul e prea sacru pentru a face parte din noi. Este șablonul după care am fost creați, dar nu putem trăi albi. Prieteniile nu pot fi zdruncinate de întoarcerea la alb. Iubirea prietenească e mai presus de prototipul alb.
Poate că doar Dumnezeu e roșu, în esență.
Priveam, printr-un țurțure spart, albul zăpezii largi, ca un ocean alb. Am găsit golul și am aruncat țurțurele. Nu m-am mai uitat să văd dacă a intrat.

6 comentarii:

 1. Mda, si atunci ma intreb ce rol mai au atatea alte culori? Suntem oare desenati in contur de Alb si Negru? Un fel de gri spalacit? Cam asa ar trebui sa fie, avand in vedere ca oricum oamenii sunt si puri si pacatosi, iar griul are nuante variate, spectre aidoma, deci noi suntem atat de inchisi sau deschisi la culoarea sufletului pe cat ne arata arta griului din si de la suprafata noastra.

  Imi place cum gandesti.

  RăspundețiȘtergere
 2. și mie îmi place comentariul tău

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma bucur sa aud asta. Sa continui cu scrisul, ca o faci foarte bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. scrisul e tot ce mă ține alb.
  mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am revenit :)
  Ma bucur ca inca mai ai timp si de blog, chiar daca scrii si pentru alt site.
  Un comentariu anterior spunea ca o sa inchizi blogul. Nu ai cum sa faci asta...
  Sper sa te citesc mult timp de acum incolo.
  Sa ai bafta in tot ce faci!

  RăspundețiȘtergere