31.03.2011

Ocazional, ca o erecție


Ocazional, ca o erecție, scriu. În jurul scriiturii mele, zeci de perechi de îndrăgostiți se iubesc, crescându-le aripi până la pământ. Se dansează în jurul meu, iar eu nu aud decât sunetul valsului. Singur, mă autoflagelez prin cărți, tăindu-mi plăcerea pe jumătate: una pentru mine, cealaltă pentru brună. Neamul ghimpesc e neam de bolnavi, neam de minciuni, neam de cancer. Dragostea lui e din cele mai nebune. De ce dansează acești tineri, în jurul scriiturii mele? Pentru că ei nu sunt singuri.

Singur, acum, stau pe lemnul irlandez cu alcool în față, o fată albă în stânga și un monolog frustrant. Fata albă îmi spune: găsește-ți o parteneră de dans, una cu ten închis și cercei. Tot pe lângă mine, dar în dreapta, stă o amantă. „Ia-mă”, îmi spune. Fată, amanto, taci și nu mă îndemna la ce aș face! Nu ai și tu grijă de ceea ce nu ar trebui să aibă grijă decât patronul tău?


Am spart puntea de rău, dintre mine și o fată albă.


Lancea de foc a îngerului a pătruns în rana cea mai dulce. Creștina a strigat, iar Cristos nu a auzit-o. La fel și bruna, pe care pașii mei nu au auzit-o, dar, acum, o caută. La fel și Ana, Ana cea virgină. La fel și fata albă. Prin tunelul acesta, pe zidurile căruia portativul amintirilor mele are scrise ultimele zâmbete înecate, am căutat. Mai caut și acum. Știu ce caut, am găsit ce caut. Dar continui să caut.

6 comentarii:

 1. Multumim ca ne scrii mai des proza!
  Dar si poeziile sunt frumoase.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. :D
  bănuiesc că, dim moment ce ai semnat comentariul ca „anonim” nu are rost să te întreb cine ești, nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. Am mai avut odata aceasta discutie.
  ...iar blogul tau imi place din ce in ce mai mult.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 4. atunci eu îmi îndeplinesc misiunea:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Cu siguranta! Si mult succes in continuare!
  :)

  RăspundețiȘtergere