02.04.2011

BlogMeet - socializare în blogosPHeră


Am fost în seara asta în The ShamRock(Irish Pub) unde s-au întâlnit bloggerii din Ploiești ca să se mai cunoască, să mai discute, să bea o bere în compania unor oameni care împărtășesc aceleași modalități de a-ți ocupa timpul: în principiu, blogging-ul și tot ce se leagă de el.

Ce s-a întâmplat la blogmeet-ul ăsta de pe aprilie(de fapt, trebuia să fie pe martie) a fost un fenomen foarte benefic pentru comunitatea bloggerilor ploieșteni. Papagalii fără experiență, ca mine, au făcut cunoștință cu oameni vechi, cu experiență.

Am intrat în camera unde se desfășura evenimentul și m-am așezat, împreună cu o colegă(căci, dacă veneam singur, mă gândeam eu, aș fi rămas singur pe parcursul întâlnirii) la o masă ceva mai retrasă, de 3 persoane. În dreapta mea, la o masă mai mare, niște tipi discutau despre site-uri. Am comandat probabil cea mai bună bere din lume și tipul ușor-cărunt și simpatic de la masa din dreapta ne-a întrebat dacă am venit pentru BlogMeet. Da, pentru blogmeet eram acolo. După câteva vorbe schimbate cu tipul ăla care mi se părea un amator venit să vadă cum merge treaba cu blogurile, mi-a zis că el este Haotik!

Ok, am început bine. Prima persoană pe care o cunosc este chiar Haotik. Am vorbit cu el și m-a dus pe urmă la maestrul Waven.
Asta a fost marfă, căci, după cum cel mai probabil știți, cu Waven mai vorbisem. Au fost acolo și John, iploiesti.ro, Kriogen, Raavi, Ștrumfița și Sebi de la ploiestiul.ro , persoane cu care am stat la taifas, deși cu Ștrumfița nu am reușit să schimb prea multe impresii, nici măcar nu am făcut cunoștință cu ea.

Na, oameni cât de cât cunoscuți prin blogosfera de pe la noi. Frumos e că oamenii ăștia au venit să ne vadă pe noi, să ne dea ceva sfaturi și critici constructive(specialitatea lui Waven), să ne promoveze, într-un fel sau altul și să se bată cu noi, ăștia mai necunoscuți, „prospături”, să ne inducă spiritul de comunitate a bloggerilor. Spiritul de blogosferă, de grup cât-de-cât închegat, ca să prindem și noi orașele cu o activitate mai însemnată în treaba asta cu blogurile. Spre exemplu, Iași, după cum ne-a povestit Haotik.

Lucruri frumoase. Mai vezi pe unul, mai discuți cu altul, mai dai un link pe ici pe colo și așa crește BlogosPHera. Și, poate, următorul BlogMeet ne va găsi ceva mai sociabili și în offline. Sperăm să meargă bine ce vrem să facem, sper să ajut și eu comunitatea. Până atunci, mai o postare, mai un comentariu, și bloggerii din Ploiești devin mai influenți. Să ne bage și pe noi lumea în seamă, că scriem de ne sar capacele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu