27.06.2011

Facebook VS Twitter


O să încep să vorbesc despre cele două rețele de socializare prin a vorbi despre niciuna dintre ele, ci despre un gigant conglomerat de oameni care se dezvoltă virtual. Vă mai aduceți aminte de hi5, măi fraților? Așa ceva... Superbă rețea de socializare. Dacă stau să mă gândesc mai bine, funcționa ca un bordel: cu cât un profil era mai împopoțonat, pițiponcizat, editat, bogat, cu cât se mișca mai greu de la atâtea gadgeturi inutile, cu atât era mai apreciat, ca o curvă. Cu atât posesorul avea mai mulți prieteni, mai multe vizualizări și mai multe comentarii. Și, deși acum ne gândim că nu noi am utilizat hi5, chiar așa a fost. Pe atunci eram, cu toții, haifaivizați.

Acum, oamenii s-au emancipat. Na, ca orice creatură care evoluează. Și au ajuns pe Facebook. Prima dată când am intrat pe
Facebook mi s-a părut foarte mișto, pentru că era simplu și fain, fără prea mulți oameni pe el și fără prea multe accesorii de bordel. Dar a trecut ceva de când am intrat pentru prima oară pe Facebook. Și acestea sunt câteva dintre motivele pentru care mă gândeam că rețeaua asta nu e chiar așa de necesară, aș putea trăi și fără ea: iar au început pozele cu telefonul în oglindă să se înmulțească precum ciupercile după ploaie, iar fotografiile sunt editate și se scrie peste ele, iar trăim într-o lume de valoroși, iar ni se prezintă toate prostiile ambalate chicios. Și, mai presus de toate astea, am găsit pe #fb un profil care se numește Brunetha Tha, iar fata este blondă. Dumnezeule mare, unde ne duci tu, tăticule. Și cam de-asta o ard pe îndoială. Să mai stau pe Facebook? Cred că da, căci sunt un țăran curios și răutăcios și îmi place să las comentarii. Altfel, mi-aș fi luat de mult jucăriile de pe site-ul ăsta. A, da, mă ajută și cu blogul, căci am făcut un badge. Da, mai stau o vreme pe #fb.

În schimb, foarte meseriaș mi se pare
Twitter. În principiu, pe Twitter oamenii trebuie să comunice. Mesaje scurte și dese, în care să transmiți ceva folosind cel mult 140 de caractere. Asta îl face dinamic, antrenant, rapid și simpatic. Și poți să împărtășești multe lucruri interesante pe care le găsești pe net celor care te urmează și nu numai. Spre exemplu, poți să zici, uite, am găsit pe YouTube filmulețul ăsta, sau am scris pe blog asta, sau pur și simplu(în cazul în care ești nu-știu-ce celebritate) să spui: uite mă duc să mănânc o prăjitură la nu-știu-ce cofetărie. Și asta e mai drăguț decât să vezi o poză și să scrii: awwww ce mumos îmi plashe mult <3 scumpik :*:*:*:*, am dreptate?

Și cam de-asta îmi place mie Twitter mai mult decât Facebook.

9 comentarii:

 1. 140 de caractere la twitter :) (160 sunt la SMS-uri)

  RăspundețiȘtergere
 2. oh, i see. modificat, mersi, waven :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai recunoaste : nu ti-a lasat nimeni un comentariu esti un dulce si de-asta te-ai suparat pe fb! ;)
  De acord cu ceea ce spui tu aici cu o remarca - n-o sa reusesc niciodata sa inteleg cu se poate comunica in 140 / 160 de caractere. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. damn, speram să nu se prindă lumea așa ușor! :))
  păi cum am scris, sharuiești chestii mișto de pe net, vorbești ca într-o discuție simplă despre ele. dacă vrei să comunici detaliat, fă-ți un blog:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Miahaela, exemplu de comunicare pe twitter mai devreme: http://bit.ly/lXGwvN. Asta pentru c-am găsit un specimen care vrea să se dea rotund când de fapt are mintea-n colţuri tare ascuţite. Apropo, recunoşti personajul? (asta dacă ai citit ce s-a scris după blogmeet :) )

  RăspundețiȘtergere
 6. Am citit si comentariile de dupa, maine am zis ca am sa ma amuz cu o analiza pe texte, ca zau e rost de amuzament.
  Prostu' nu stiu cine poate fi, da' iti spun ce feed-back m-a deranjat pe mine - tipul ce afirma cat a avut de castigat patronul ca ne-a hidratat pe cheltuiala lui ! E drept, poate tipul s-a exprimat nefericit si altceva vroia sa spuna.
  Nu stiu daca e unul si acelasi cu cel numit de tine.

  RăspundețiȘtergere
 7. da, nici eu nu am fost prea încântat să citesc asta.

  RăspundețiȘtergere
 8. Daca voi folositi twitter imi spuneti si mie ce inseamna dm acolo? Am tot intalnit prescurtarea si nu-mi dau seama de la ce vine. RT stiu ca e re-tweet.

  RăspundețiȘtergere
 9. păi din câte știu e Direct Message

  RăspundețiȘtergere