11.06.2011

Noi vrem presă online de calitate 2: se poate?(așa e lumea...)Am scris recent despre campania frumoasă pe care a început-o Haotik, „noi vrem presă online de calitate”, alături de iPloiesti.ro. Ziceam că e de rău că oamenii din mass-media prahoveană se bălăcăresc groaznic. Se mănâncă între ei, de parcă nu ar fi supuși aceluiași ideal legendar, presa.

De ce să ne înjurăm de nebuni, în loc să construim ceva frumos, benefic, în legătură cu care să nu avem regrete, unde totul să fie roz și drăguț, ca într-o reclamă la tampoane?


M-am mai gândit, s-au mai întâmplat și spus lucruri, s-au mai citit și s-a mai făcut panaramă între timp. Păi cam asta e, oameni buni și răi, nu poți să aduci presa într-o capsulă în care să nu mai intre lucruri rele, să fie totul nepătat și virgin, să se scrie idealist și știrile să fie obiective.
Din păcate, conflictele în presă n-o să dispară niciodată. Și asta, în principiu, pentru că nu le începe cineva. Pur și simplu, așa e lumea. Ziariștii/bloggerii/twitteriștii se ceartă, dar nu pentru că asta vor. Asta e natura lor. Conflictele sunt pornite din prostii, neavând o bază logică. Unuia i se pare ceva, altuia altceva. Cei doi nu vorbesc despre cele două perspective, și încep să se bălăcărească. Unde, în bălăcăreală, nu vorbesc(din nou) despre cel două perspective, ci despre cât de nașpa e celălalt. Pentru asta, e greu să dispară conflictele.

Dar, oricum, dacă toate certurile ar dispărea, nu am muri de plictiseală? Nu m-aș împăca cu o presă fără glumițe și alte bazaconii. Dar asta e altă căciulă...

4 comentarii:

 1. Rareș, campaniile nu sunt ale unui singur om. Niciodată! Ține minte asta de la mine.

  RăspundețiȘtergere
 2. desigur, de asta am zis de „haotik și iploiești”. am scris așa pentru știam că haotik a inițiat campania și iploiești este site-ul care se dorește a crește în trafic. cine mai participă la campanie? bloggerii care scriu despre ea, desigur.
  nu văd alte persoane de menționat, sunt mai neajutorat de felul meu.
  mulțumesc pentru sfat, oricum:)

  RăspundețiȘtergere
 3. nu, aici greșești. haotik n-a făcut nimic singur nici măcar când a inițiat campania. și nimic mai mult ca alții, pentru ea, în timpul ei, asta-i problema.

  RăspundețiȘtergere
 4. ok, înțeleg; am citit asta la el pe blog, uite, m-a cam indus în eroare: „Astfel mi-a venit ideea de a face o campanie pentru unul dintre putinele ziare din Ploiesti (iPloiesti), care (cel putin pana acum) a stat departe de astfel de scandaluri de rahat. Unde mai pun si la socoteala ca il si cunosc personal pe George si am incredere ca nici pe viitor nu are de gand sa isi murdareasca siteu/blogul/ziarul cu astfel de stiri, merita sa fac aceasta campanie.” în principiu, fragmentul e la persoana I singular. dar sunt pasaje în care folosește și pluralul autorului. scuze că am înțeles greșit.

  RăspundețiȘtergere