10.08.2011

Din țara lui Telefoane băeții - cel mai tare târg de universități din Estul EuropeiSe naște, pe lângă legendarul trio Hagi-Nadia-Năstase, încă un lucru de care să fim mândri. De fapt, a ajuns la a noua ediție și promite din ce în ce mai mult. E vorba de RIUF, the Romanian International University Fair, un târg meseriaș în cadrul căruia liceeni, studenți sau chiar tineri profesioniști au ocazia să ia contact cu o varietate de oferte educaționale ale unor universități de top, din peste 20 de țări.

În principiu, este un ajutor pentru tinerii deștepți, care vor să facă ceva cu viața lor, șansa să înțeleagă sistemele educaționale din țări care au așa ceva, să cunaoscă reprezentanți și studenți ai universităților care iau parte la târg și chiar să participe la workshop-uri care îi informează și pregătesc pentru sesiunile de aplicare la un colegiu din străinătate. Și, deși oferă aceste oportunități de informare și pregătire în acest sens, RIUF încurajează întoarcerea în România și contribuirea foștilor sudenți, acum instruiți, la procesul de schimbare în bine a României, sloganul lor fiind: pleacă, studiază, întoarce-te, schimbă.
Mă rog, eu am altă teorie, cum am prins ocazia am tăiat-o de p-acilea într-un loc unde nu vin, de obicei, oamenii să îți ceară bani că le-a murit fiica la spital sau bani ca să își cumpere un suc și un bilet la film. E, dar poate sunt doar eu așa, mai defect de nu prea le-nțeleg p-astea de vi le-am zis.

De aceea, zic eu, RIUF-ul ar trebui să fie promovat mai pe oriunde. Că sunt tineri deștepți în țara asta, destui, tineri care nu au de ce să nu își dezvolte capacitățile în țări cu universități recunoscute în lumea întreagă. Anul trecut am fost și eu, din curiozitate, desigur, că abia sunt clasa a zecea, să văd care e treaba pe la RIUF și de ce ar fi bine să mă orientez asupra unui colegiu din străinătate. După ce am discutat cu reprezentanți ai mai multor astfel de instituții din mai multe țări, m-am convins. Prietene, se poate și așa. Se poate și fără Spiru Haret, și fără mai mult de jumătate de absolvenți de-a doișpea care să pice bacul, se poate, în principiu, să fie și bine cu școala. Vreți să vă convingă și pe voi în legătură cu alegerea potrivită pentru viitorul vostru și, eventual, indirect, al țării unde v-ați născut? Atunci veniți pe 22-23 octombrie la București și pe 25 octombrie la Cluj Napoca.

Detalii găsiți pe site-ul evenimentului și veți mai citi și pe Ghimpele ploieștean, că vă mai zic ce se mai întâmplă cu RIUF-ul și păreri de-ale mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu